Posicionar el territori del Penedès com un referent en el sector vitivinícola innovador, sostenible i saludable, sobre la base d’una producció vitivinícola que redueix al màxim els rastres de residus nocius per a la salut i que busca la reducció de les emissions de carboni a l’atmosfera i l’ús eficient dels recursos, esdevé estratègicament prioritari.

El sector vitivinícola del Penedès ha d’apostar per la qualitat dels seus productes, i fer-ho transferint coneixement per tal de desenvolupar els productes que demana el mercat i tenir una posició d’avantatge competitiu davant d’altres regions.

Així doncs, una de les vies per facilitar la creació de noves oportunitats de negoci en el món vitivinícola és fomentar els espais col·laboratius, l’autoocupació, i l’emprenedoria. El viver de cellers de Vilafranca del Penedès comptarà amb els equipaments i les instal·lacions necessàries per crear l'espai i oferir els serveis de transferència de coneixement tècnic i de gestió que facilitin i sistematitzin el creixement de l'autoocupacíó i l'emprenedoria en un context de major valor afegit i valorització del territori, impulsant la posada en marxa de nous projectes vitícoles al Penedès, aportant diversificació, diferenciació i innovació estilística al panorama enològic del territori.